maandag 13 februari 2012

van boven

vorige week werden er bomen geknot bij de kinderboerderij. Er werd een hoogwerker bij gebruikt. De fotograaf mocht even mee naar boven. En heeft de winterse omgeving van de kinderboerderij gefotografeerd. De komende weken gaan we iedere maandag een luchtfoto laten zien.Vandaag de eerste..
Rechts zie je een lichtbruin hokje. Dat is het verblijf van onze kune-kune varkens. Daar tegenaan een gebouwtje met een puntdak en een rood-witte deur: het ezelhok. Verder naar boven, tegen de donkergroene naaldbomen, zie je onze voorraad voederbieten en de stapel ingepakte, ronde hooibalen. Helemaal bovenin is de bokkenweide die tegen de bevroren vijver aanligt.
Het oranje dak op de voorgrond is het dak van de paardenschuur. Bij het witte grasveld zie je iemand met een kruiwagen. Dat is Trijntje. Zij ruimt de rommel van het het grasveld op.
Ze staat naast de tuin. Daar zijn de paden net opnieuw bedekt met houtsnippers. Het voorste gedeelte van de tuin staat vol met planten die 's zomers overdadi bloeien: de vlindertuin. Het achterste gedeelte ligt nu onder de paardenmest. Straks groeit daar boerenkool, sla, tuinbonen, aardbeien, aardappels.De boompjes die in het grasveld staan zijn onze appelbomen. Ze worden tegen gulzige geiten beschermd door die bruine boomkorven die je om ieder boompje ziet staan.
Volgende week verder...
volg ons op twitter! klik hier!

Geen opmerkingen: