donderdag 9 februari 2012

bomen snoeien

Wanneer het langere tijd vriest, kunnen de mensen van de groenvoorziening weinig buiten doen. De tijd wordt dan gebruikt om te snoeien. De bomen zijn kaal, je kunt overal makkelijk bij. De grond is hard, je kan 'schoon' werken, de gesnoeide takken zijn eenvoudig af te voeren.
Bij de kinderboerderij staan drie grote populieren. Dat zijn snelgroeiende bomen. Ze groeien wel meer dan een meter per jaar. Het is tijd om ze te snoeien. Het gaat om takken van ongeveer zes meter lang. Op de foto zie je dat de takken in etappes worden afgezaagd. Dan zijn ze beter te sturen. Ze moeten natuurlijk niet op een hek vallen.
De populieren zien er nu uit als kale boomstammen. Ze zijn geknot. Maar reken maar dat ze deze zomer weer voldoende 'kroon' hebben om schaduw te bieden aan de bezoekers op het plein.
Op de foto zie je de drie geknotte populieren. Onze schapen en geiten vinden de takken op de grond razend interessant. En beginnen al snel te eten aan bast ervan.
We hebben de luxe dat de takkenversnipperaar van de gemeente Oldambt in de buurt is. Die versnippert al het snoeihout. Even later ligt er alleen nog een hoopje houtsnippers...
volg ons op twitter! klik hier!

Geen opmerkingen: