maandag 20 februari 2012

houtkapschuur novo Winschoten

dit is een plaatje van het gebouw naast onze kinderboerderij. We noemen het de houtkapschuur. Het is eigendom van de novo. De mensen die dagbesteding hebben in de parkgroep en de houtgroep werken hier. Zij gebruiken de rechterhelft van het gebouw. De andere helft wordt gebruikt door mensen van de groenvoorziening van de gemeente Oldambt. En werknemers die via het werkvoorzieningschap 'Synergon' bij de groenvoorziening werken.
Op de voorgrond zie je een voorraad boomstammen liggen. Die worden daar in kleinere stukken gezaagd. En later gekloofd. Het gekloofde hout wordt in zakken gedaan. De volle zakken liggen in de lagere gebouwtjes die je aan de rechterkant ziet.
De kar met het blauw, groen, rode dak (groninger vlag) is onze rondritwagen. 's Zomers maken we hiermee rondritten door het park. Daarnaast zie je ook een klein veewagentje. Precies handig om geiten en schapen mee te vervoeren.
De donkergroene keet stond eerder bij de hertenkamp. Hij is nu opgeknapt. We weten nog niet wat we er mee gaan doen.
Helemaal links, tegen de houten muur, zie je de gerenoveerde gele landbouwwagen. Er ligt een groen zeil overheen. Het is een wagen waar we ook een paard voor kunnen zetten.

Geen opmerkingen: