zondag 5 oktober 2008

veel gestelde vragen

We werken nu ongeveer 6 jaar bij de kinderboerderij. Behalve dieren verzorgen, geven we antwoorden op vragen van publiek.

Sommige vragen worden door verschillende mensen regelmatig gesteld.

Hieronder een aantal van die vragen. Met de antwoorden erbij. Of een link naar de plek waar je het antwoord kunt vinden.

Verkopen jullie ook dieren?
We verkopen soms dieren. Bijvoorbeeld jonge konijntjes, cavia’s of jonge geitjes. We hebben afgesproken dat alleen de beheerder dieren mag verkopen. Hij beslist ook over de prijs.

Nemen jullie ook dieren aan?

We zijn geen dierenasiel. Dus we nemen over het algemeen geen dieren aan. Soms is er sprake van een uitzondering.
We hebben afgesproken dat alleen de beheerder beslist of dieren worden aangenomen.

Wat houdt het in als je een kinderfeestje bij de kinderboerderij doet?
Zie link

Mogen kinderen de paarden verzorgen?
Paarden zijn grote, sterke dieren. Als ze ergens van schrikken, kunnen ze onbedoeld een kind ernstig verwonden. Dat risico willen we niet nemen. Kinderen mogen de paarden niet verzorgen.

Mogen kinderen op een paard rijden?

Kinderen mogen niet op een van onze paarden rijden. We willen het risico niet nemen dat een kind gewond raakt. Zelfs Ankie van Grunsven valt wel eens van haar paard.

Mag je dieren vasthouden?
De dieren die in de contactweide verblijven, mag je vasthouden. Het gaat dan om geiten en schapen. De kleinere dieren, zoals de konijnen en de kippen mag je alleen onder begeleiding vasthouden. Vraag gerust aan iemand van de kinderboerderij of die je een konijn wil geven.

Wanneer kan je een rondrit met de paard en wagen doen?
Zie link.
De beheerder van de kinderboerderij, is ook de koetsier van de paardenwagen. Als hij tijd heeft, is het mogelijk een rondrit te regelen. Een rondrit kost 1,50 euro per persoon. Maar er moeten minimaal 9 personen meerijden. De minimale prijs voor een rondrit is namelijk 13 euro.

Zijn jullie de weekenden ook open?
Op werkdagen zijn we open van 9.00 tot 16.00
Zaterdag zijn we gesloten.
Van april tot en met oktober zijn we zondagmiddag open.
zie link

Mag je alle dieren voeren?
Het is leuk om dieren voer te geven als je bij de kinderboerderij bent. In het theehuisje kun je bekertjes voer kopen voor 20 eurocent. Sommige mensen nemen droog brood mee om te voeren. Dat is oké. Als de dieren vers brood krijgen, raken ze aan de diarree. Onze ezels mogen geen brood.
Wanneer je groenteafval of fruit over hebt, kun je dat afgeven bij iemand die bij de boerderij werkt. Gooi het niet zomaar over het hek.

Lenen jullie bokken uit ter dekking?
Dit gebeurt zeker. Ook komen er wel geiten bij de kinderboerderij logeren om gedekt te worden. We houden ons hierbij aan de wettelijke voorschriften. Bijvoorbeeld de 20 dagenregeling. Vraag voor meer informatie naar de beheerder.

Waarom staan de koeien in de winter binnen?
Onze koeien staan zolang mogelijk in de weide. Meestal tot de kerstdagen. Daarna is de voedingswaarde van het gras te laag. En is de weide te drassig voor de koeien. Rond de jaarwisseling willen we de koeien graag binnen hebben. Net als de meeste huisdieren houden koeien niet van vuurwerk.
De stalperiode houden we zo kort mogelijk. Vaak gaan de koeien in maart weer buiten.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?
Zie link

1 opmerking:

paulu@ziggo.nl zei

Op uw site lees ik dat in de jaren '70 een aantal boerderijen aan Bovenburen zijn gesloopt voor uw kinderboerderij. Begin vorige eeuw heeft waarschijnlijk een voorouder van mij met de naam Ufkes op een van die boerderijen gewoond. Ik ben op zoek naar informatie en foto's van die gesloopte boerderijen. Kent u iemand die daar meer informatie over kan geven?
Groet,
Paul Ufkes (paulu@ziggo.nl)