woensdag 7 oktober 2009

valais blackneck wallische geit

We hebben weer een wallische bok! In de hertenkamp loopt al jaren een groep wallische geiten. Kinderen noemen de dieren vaak 'vlaggetjes'. En bij die geiten was van 2002 tot 2006 ook een mooie, grote wallische bok. Hij heette Bob. Foto's van hem zijn overal op internet te vinden. Bijvoorbeeld hier. En hier.
De nieuwe bok komt uit Leek. Hij heeft blijkbaar wel charme: de geiten liepen de hele dag bewonderend om hem heen...

3 opmerkingen:

Marloes zei

Hallo! Wat leuk, zo'n mooie bok erbij, komen er in het voorjaar ook jonge geitjes;-) Ik loop elke dag met onze honden door het sterrebos en zie al sinds de zomer met veel plezier alle mooie veranderingen in en rondom het dierenverblijf. Vanmorgen kwam ik toevallig een medewerker van het project tegen die juist jonge kippen had gebracht. Een hele klus lijkt me, met zo'n grote kist voor op de fiets! Jullie hebben er hart voor! Hij vertelde me al van de komst van deze bok maar ook van het bestaan van deze website. Fijn om zo op de hoogte te kunnen blijven van wat er allemaal gedaan wordt en gebeurd bij de dieren en in het bos. Hihihi, net de fabeltjeskrant! Alleen zijn dit geen fabeltjes:-)). Ik kom vaker kijken wat het nieuws is, tot ziens!

marja zei

schitterend beest!!!

team dierverzorging zei

leuk dat jullie 't leuk vinden!
Voor de duidelijkheid: deze bok komt niet naar het Sterrebos. We willen geiten laten dekken door bokken van hetzelfde ras. In het Sterrebos lopen landgeiten. Ze worden gedekt door een landgeit bok. Hierover kun je bijvoorbeeld lezen in het logje van 8 september jl