maandag 29 december 2008

koliek

we wilden net naar huis gaan. Toen zagen we Nelly op de rug liggen. En spartelen met de benen in de lucht. We liepen er heen, normaal zou Nelly dan niet zo kwetsbaar blijven liggen. Nu wel. En ze hijgde. Er kwam gewoon stoom uit de neusgaten. Ze zweette. De ogen keken in paniek, nergens heen.
Direct de veearts bellen. Paard in de benen, en in beweging houden. Steeds rondjes aan de lange lijn. Binnen een kwartier was de arts aanwezig. Hartslag gemeten, gekeken naar de ogen. "Dat ziet er niet goed uit..." De arts gaf direct een spuitje met een snelwerkende pijnstiller. Daarna anderhalf liter lauw water met een lange slang naar binnen. Toen nog vier liter paraffine. En een poedertje met langdurende pijnstiller. Daarna weer aan de lange lijn.
"je moet 't paard nu zeker tot zeven uur vanavond in beweging houden..."
"en dan afwachten of ze morgen nog leeft.."

4 opmerkingen:

team dierverzorging zei

vanmorgen liepen we natuurlijk direct naar de paardenstal. En Nelly stond ons aan te kijken. We zagen wat paardenmest op de vloer liggen: een goed teken!
We hebben haar steeds (om de twee uur) een kleine portie water en hooi gegeven. En nog een aantal keer aan de lange lijn laten lopen.

Anoniem zei

hoe is het nu met Nelly? Hopelijk is ze goed het nieuwe jaar ingegaan!!

team dierverzorging zei

Nelly lijkt er weer bovenop te zijn.
Ze wordt al weer wat drammerig...

Anoniem zei

geweldig om te horen! komende week komen we haar weer bezoeken!